Skabeloner & eksempler på en ansøgning

6 gratis skabeloner og eksempler på en ansøgning

6 gratis skabeloner og eksempler på en ansøgning

  • Hvordan ser et eksempel på en god ansøgning ud?
  • Hvor finder jeg en skabelon til en ansøgning?
  • Hvad skal ansøgningen indeholde?
  • Hvordan skriver jeg den gode ansøgning?

Det får du svar på her, hvor vi gennemgår delelementerne i den gode ansøgning, og giver dig eksempler og tips til et overskueligt layout. Nederst i artiklen kan du faktisk finde ikke bare et eksempel, men hele 6 eksempler og skabeloner på gode ansøgninger. Værsgo, benyt ansøgnings-skabelonerne, og husk at tilpasse dem, så netop du står frem med den gode ansøgning. På den måde sikrer du at din ansøgning er målrettet til dit drømmejob, og sådan øger du chancerne for at blive ansat.

Inden du bevæger dig til de 6 eksempler på den gode ansøgning i bunden af denne side, vil vi gerne lige give dig et par råd med på vejen, så du let kan se strukturen i ansøgningernes eksempler og bruge ansøgningerne som inspiration, til at gøre layout i dine egne ansøgninger så spiseligt, målrettet og let for din modtager at afkode som muligt.
Hvis du ønsker at blive vikar hos os, glæder vi os til at se din gode ansøgning. Du kan se mere om hvordan du kan blive vikar hos Norstaff her. 

Hvad skal du skrive i den gode ansøgning?

Den gode ansøgning viser modtageren, at du er en attraktiv kandidat til jobbet og rummer gode grunde og eksempler på hvorfor du er en god kandidat. I din ansøgning viser du også at du matcher de behov, som virksomheden har, og hvorfor jobbet og virksomheden motiverer dig til at sende ansøgningen.

Uanset om du vil skrive en opfordret ansøgning eller sende en uopfordret ansøgning, handler det om at finde de bedste grunde til og eksempler på, at du er kandidaten, der skal have jobbet. Det handler om at være konkret, og matche virksomhedens profil og jobbets behov, med udvalgte sider af din erfaring og uddannelse, samt faglige og personlige værktøjskasse. Når du skriver den gode ansøgning, er det vigtigt at modtageren får en fornemmelse af hvem du er, og hvad du kan bidrage med.

Her er fire ting, du skal vise i ansøgningen:

  • Du vil virksomheden og jobbet – forklar tydeligt hvorfor!

Det er vigtigt at din motivation for virksomheden og jobbet skal skinne tydeligt igennem. Hvorfor?

Fordi modtageren vil være sikker på, at du virkelig er interesseret i jobbet, og at det er klogt at bruge sin tid på dig. En måde, du kan skille dig ud på, er ved at have en stærk og velbegrundet motivation, der kan ses og mærkes når du skriver din ansøgning. Selvom det er igennem en e-mail, et Word-dokument eller en Powerpoint.

  • Du har de rette kompetencer – hvordan løser du konkrete arbejdsopgaver?

Vi anbefaler, at du fokuserer på de 3 vigtigste arbejdsopgaver, og hvordan du typisk vil løse dem. Vis modtageren, at du er et fagligt og personligt godt match, ved at bruge hverdagens eksempler i din ansøgning. Det effektfulde ved et eksempel er, at det forklarer, former og skaber en problemstilling eller situation, samt fornemmelsen af din løsning for det hos læseren.

Du kan lige så godt skille dig ud som det gode eksempel, når du vælger at gå prioriteret til værks i din jobsøgning. Ansøgninger, der ikke beskriver det faglige match mellem dig og jobbet, er den mangel, som arbejdsgiverne oftest ser i en ansøgning.

  • Du kan skabe 3 konkrete værdier for virksomheden – beskriv hvordan!

Det er helt afgørende, at du formidler, hvilke værdier du kan bidrage med. Tænk på dine evner, erfaringer og færdigheder som en vare, der skal skabe værdi for læseren. Derfor!

Hvordan skaber du værdi for virksomhedens kunder/brugere?
Hvordan skaber du værdi for forretningen?
Hvilke udfordringer eller problemer kan du afhjælpe – og hvordan?

Det skal du kunne oplyse om i din ansøgning.

  • Dine kompetencer passer godt til jobbet og virksomheden – fortæl hvordan!

Når du skriver om dig selv som person, og hvorfor du er et godt fagligt og personligt valg, så bør du undgå flygtige påstande som: ”Jeg er A, B og C.”

Vælg en eller to personlige kompetencer, som vil styrke din ansøgning til jobbet og beskriv med eksempler, hvordan kompetencerne kommer til overfladen i din opgaveløsning og din måde at håndtere arbejdet på.

Ansøgningens layout: Hvordan ser den gode ansøgning ud?

Den gode ansøgning tager højde for, at arbejdsgiverne bruger relativt kort tid på at skimme den igennem. Derfor skal du sikre, at læseren får et hurtigt overblik over de emner, som du ønsker at fremhæve i din ansøgning. Du skal altså sørge for, at din ansøgning er en god læseoplevelse med et overskueligt layout, som gør læseren nysgerrig på at finde ud af mere om dig.

Ansøgningen er 1 A4-side, Less is more!

80% af virksomhedernes ledere og beslutningstagere foretrækker, at holder dig til 1 side når det gælder ansøgningen. Selvom du er den perfekte kandidat til jobbet, og du har lyst til at fortælle læseren ALLE eksempler du kan komme i tanke om, så husk på, at du ikke skal skrive alt sammen i ansøgningen. Begrænsningens kunst er meget undervurderet i den gode ansøgning. Udvælg og prioriter kun det vigtigste, for både din og læserens skyld. Stillingsopslaget, virksomhedens hjemmeside og de informationer, du kan få ved at winstrol ringe og spørge til jobbet, hjælper dig med at finde frem til det vigtigste. Hvis du er i tvivl, så spørg en ven, tidligere kollega/leder eller andet. Ofte giver det en god dialog om hvad der er vigtigt, ved at bruge en sparrinspartner.

Overskueligt layout

Alt for ofte oplever arbejdsgiverne, at ser ansøgninger med meget ’et uoverskueligt layout’. Derfor er det vigtigt at vælge den rette struktur i din ansøgning, og hjælpe læseren frem til dine styrker. Hvad indebærer et godt layout så lige? Det hjælper vi dig med i nedenstående 6 punkter. Du skal tage stilling til disse ting:

Overskriften

Vores øje bliver automatisk tiltrukket af det, der ser størst eller mest markant ud. Vælg derfor en skrifttype/typografi, som egner sig godt til en overskrift. Din overskrift skal se større og kraftigere ud end dine underoverskrifter og brødteksten.

Rammesætning

Rammesætningen har til formål at skabe tillid mellem dig og læseren. Forestil dig at de første sætninger i din ansøgning skal åbne læserens sind for dine budskaber. Jo hurtigere du kan skabe tillid imellem jer, desto mere nysgerrig vil læseren blive på dig. Vælg derfor at skrive i et sprog, som læseren kan identificere sig med. Vi mennesker kan oftest bedst lide ting der er genkendelige. Det gælder både personer og situationer. Brug den viden aktivt i din rammesætning i ansøgningen.

Underoverskrifter

Underoverskrifterne hjælper læseren med overblikket, og til at huske dine vigtige pointer, som du udfolder i dine afsnit.

Punktopstilling

Punktopstillinger er enormt effektfulde, fordi du på den måde kan formidle de punkter som du mener er vigtige at fremhæve. Punktopstillingen bryder også layoutet og giver læseren et behageligt pusterum. Brug alle de hjælpemidler du kan, som giver mening i forhold til at skabe forståelse hos læseren af din ansøgning. Kort og godt, hjælp læseren!

Afsnit

Når du bryder din tekst op i afsnit, at lave flere afsnit, kan du visuelt understøtte, hvad læseren skal huske om dig. For eksempel budskab a, b og c.

Bonusinfo! Print altid din ansøgning ud, og se den i sin helhed. Det vil hjælpe dig til at se din ansøgning som helhed. En skrifttype kan være spinkel, kraftig og let eller svær at læse. Vælger du bevidst at benytte to forskellige skrifttyper, så skal de komplimentere hinanden. Det vil sige, at de løfter din ansøgning i fællesskabikke slås om hinandens opmærksomhed.

Tekstmængden

Igen handler det om ”Less is more”. Sørg for at det ikke bliver en anstrengelse for læseren at komme igennem din ansøgning. Ofte læses meget teksttunge ansøgninger ikke fra ende til anden, da det allerede suger de første 30% energi ud af læseren blot at overskue strukturen, eller rettere sagt manglen på prioritering og struktur. Hold dig til 1 A4-side i din ansøgning, med luft imellem teksten.

Bonusinfo! For at overholde de marginer, som Word allerede har defineret som standard, kan du blive nødt til at gøre dem mindre. På den måde får du det hele til at være på 1 side. Tekststørrelse kan du også indstille, men pas på at det ikke bliver for småt. Bliver teksten i din ansøgning for lille, bør du i stedet arbejde med at begrænse mængden af tekst.

Vi håber at vi har kunnet inspirere dig til at skrive en knald god ansøgning. Uanset om det er en uopfordret ansøgning, eller en ansøgning til en bestemt stilling. For at hjælpe dig godt på vej, kan du herunder hente og se eksempler og skabeloner på ansøgninger, som forhåbentligt kan inspirere dig. God fornøjelse.

Rekruttering med Norstaff

Klik på eksemplerne for ansøgninger og skabeloner herunder

Eksempel på ansøgning og skabelon for faglig koordinator
Eksempel ansøgning skabelon pædagog/pædagogmedhjælper
Eksempel ansøgning skabelon pædagog pædagogmedhjælper børnehave vikar
Eksempel på ansøgning og skabelon indenfor marketing og kommunikation
Eksempel ansøgning skabelon marketing kommunikation
Eksempel på ansøgning og skabelon for ufaglært vicevært
Eksempel ansøgning skabelon ufaglært vicevært
Eksempel ansøgning skabelon elev praktikplads
Eksempel ansøgning skabelon elev praktikplads
Eksempel uopfordret ansøgning skabelon
Eksempel uopfordret ansøgning skabelon
Find drømmejobbet
Find drømmejobbet!

Hvad er drømmejobbet for dig?
Kunne du trænge til inspiration til at finde dit drømmejob? Her er 3 trin der hjælper dig til dit drømmejob

1. Find ud af hvad du elsker, og vær ærlig omkring det.
2. Fortæl folk om dit drømmejob.
3. Tag ansvar for dit valg.

Se her hvordan du finder frem til dit drømmejob

Vi søger i øjeblikket

​Handicaphjælper som i den grad ønsker at være med til at gøre en forskel og arbejde med klienter der er hjerneskadede.

Læs mere om jobbet.

Udfyld skemaet – få hurtigt svar

Vor modermælk har været vikarbranchen. Her er en af vore nærmest daglige hovedaktiviteter: Rekruttering af vikarer.

​Igennem årene har vore ledende medarbejdere gennemgået brede videreuddannelser indenfor de faglige discipliner der er grundlaget for professionel rekruttering. Der er tale om persontests som 360, peopletest, Thomson, Enneagram udover de generelle personaleledelses discipliner.

​Herudover trækker vi på vore interne konsulenter, som indbefatter en psykoterapeut, psykiatrisk sygeplejerske og kommunikationscoach.

​Du kan også læse vores skriv om rekrutteringsprocessen og blive klogere på processen.

Bestil vikar

Står din virksomhed og mangler dygtige medarbejdere til et kortere eller længere vikariat?

Læs mere her

Bliv vikar

Er du jobsøgende og på udkig efter nye udfordringer? Bliv vikar hos Norstaff og få boostet din karriere og CV.

Læs mere her

Kontakt os for gratis rådgivning

Hvis du har lyst til at høre mere om, hvordan vi som professionelt og erfarent vikarbureau kan hjælpe dig med et attraktivt vikarjob, er du velkommen til at kontakte os på e-mail: sos@norstaff.dk eller på telefon 70 90 90 70. Vi glæder os til at hjælpe dig!

Kontakt os