Stagehand manual

​Den internationale betegnelse står for:

​”A stagehand is a person who works backstage or behind the scenes in theatres, film, television, or location performance. Their work include setting up the scenery, lights, sound, props, rigging, and special effects for a production.”

​Til den internationale kategorisering hører alle arbejdsområder, der foregår backstage såsom tømrere, elektrikere, scenefolk, prop master, AV folk, lyd- & lysfolk, rigger, teaterteknikere, wardrobe assistenter, Stage Manager samt Professional Stagehands.

​På dansk plan refererer ordet stagehand til det sidste i den ovenstående internationale, så en stagehand i Danmark er det der på engelsk/amerikansk hedder “Professional Stagehand”.

Dvs. en scenemedarbejder uden fagspecifik baggrund i forhold til de fagkompetencer der i øvrigt efterspørges indenfor, koncert, musik, event, film og TV.

Okay tænker du – de skal altså ikke kunne noget? Og det er intet mindre end en total misforståelse, og det er der mange amatørarrangører, der indimellem må sande, når de har sat den lokale fodboldklub til jobbet, så går det ikke helt som ønsket.

​​Der er enkelte stagehand firmaer, der afholder små kurser, og det kan være en fin start, men ellers går den slagne vej via “hands on” erfaring. Først fra større jobs og jo mere erfaring man tilegner sig jo mindre job (og ofte mere spændende) kan man derefter bestride.

Norstaff holder stagehand kurser fra tid til anden ofte i forårssæsonen og her lærer man bl.a.:

  • Elementære sikkerhedsregler
  • Løfte- og rulleteknik
  • Scene- & showterminologi. Fagjargon.
  • Ulykkeshåndtering
  • Elementære knob

Her er en kort ordliste for proffe hands.

Bestil vikar

Står din virksomhed og mangler dygtige medarbejdere til et kortere eller længere vikariat?

Læs mere her

Bliv vikar

Er du jobsøgende og på udkig efter nye udfordringer? Bliv vikar hos Norstaff og få boostet din karriere og CV.

Læs mere her

Kontakt os for gratis rådgivning

Hvis du har lyst til at høre mere om, hvordan vi som professionelt og erfarent vikarbureau kan hjælpe dig med et attraktivt vikarjob, er du velkommen til at kontakte os på e-mail: sos@norstaff.dk eller på telefon 70 90 90 70. Vi glæder os til at hjælpe dig!

Kontakt os