Skip to main content

Vikarer med solid erfaring

Fælles for alle vores pædagog vikarer gælder, at de til daglig er beskæftigede med deres fag.

Et arbejdsområde der, udover en solid pædagogisk værktøjsrygsæk, også stiller store krav til den enkeltes empatiske forståelse og indlevelse i de mange udfordringer der er dagligdagen for både borgeren og så sandelig også for dennes familie.

Pædagogisk vikarbureau

Vi får løbende mange henvendelser fra institutioner, bosteder, dagtilbud, skoler, sfo´er og andre, som ønsker at benytte os som pædagogisk vikarbureau. Vi sætter meget stor pris på den tillid vores kunder viser os, og ikke mindst vores vikarer, når vi bliver valgt som første, anden eller måske endda 3. leverandør. Det kvitterer vi selvfølgelig ved at være lyttende, pålidelige og fleksible. Vores gode dialog med vores kunder, har også ført til, at vi mange steder er blevet det foretrukne pædagogiske vikarbureau, da vi leverer den rette bemanding første gang, og med mulighed for meget kort varsel.

Vi løser som pædagogisk vikarbureau også akutte opgaver, og dækker det meste af Sjælland indenfor ganske kort tid. For dig som kunde betyder det at du roligt kan koncentrere dig om dit arbejde, når du har overdraget opgaven med din vikarløsning til os. Uanset om du har behov for en pædagogisk vikar her og nu, til et kort eller længere pædagogisk vikariat, kan vi hjælpe dig.

Se hvilke kunder vi allerede nu løser opgaver for her…

Se mere om nogle af cases vi har løst her…

​Find din næste pædagog vikar hos Norstaff

Mangler du en dygtig pædagog vikar, er du kommet til det rette sted.

Hos Norstaff har vi mange års erfaring som pædagogisk vikarbureau. Vi er således leveringsdygtige i topkvalificerede og erfarne pædagoger, pædagogmedhjælpere og socialpædagoger. Der finder flere pædagogiske vikarbureauer, og vi adskiller os ifølge vores kunder og samarbejdspartnere positivt, ved at have en tæt dialog med både vores vikarer og kunder. Hos os er ingen reduceret til at være et nummer i rækken.

Du kan kontakte os på telefon 70 90 90 70 eller e-mail sos@norstaff.dk.

5 fordele ved at bruge en pædagog vikar

Der er en række fordele ved at bruge en af Norstaffs pædagog vikarer. Vi har her listet de 5 største fordele, som du får ud af at booke en af vores pædagogiske vikarer.

 1. Du kan hurtigt bestille og afbestille dine pædagogiske vikarer
  • Som kunde kan du både booke direkte i vores system eller sende os en email. Du kan også altid ringe til os, især hvis din opgave er akut. Vi sidder klar til at bemande alle opgaver. Hele døgnet hele året.
 2. Du får vikar-erstatning ved fravær
  • Som kunde skal du ikke frygte at være underbemandet. Vi sørger altid for erstatning, hvis vores vikar bliver syg, eller på anden vis er forhindret. Vi planlægger selvfølgelig også sammen med dig, at have det rette team af vikarer klar, som introduceres til opgaven. Alt efter hvor stor, lille, kompleks eller simpel din opgave er.
 3. Du har ingen administrative eller ledelsesmæssige byrder
  • Dette er en af de fordele som rigtig mange af vores kunder sætter pris på. Som leder undgår du at skulle bruge kostbar tid på medarbejdersamtaler, MUS-samtaler, udviklingsplaner, vagt- og ferieplanlægning, sygefraværsregistrering, finde afløsere og meget andet. De opgaver tager vi os af. Og lever den pædagogiske vikar ikke op til dine forventninger, finder vi en anden pædagog vikar til næstkommende vagt. Med andre ord, vi værner om din tid, og giver dig friheden til at prioritere din egen hverdag.
 4. Du får kontrol over dine omkostninger
  • Vi giver dig det fulde overblik og kontrol over vores priser, og gør det overskueligt for dig at kende og planlægge dit budget. Faktisk kan vi hjælpe dig med det, hvis du ønsker det. Du modtager blot en faktura for de leverede timer, og kan til enhver tid se hvilke vikarer der har leveret hvilke timer. Vores mål er at det er nemt for dig at fokusere på de vigtige ting. Derfor skal du ikke spilde tiden med at skabe et overblik først. Det har vi allerede gjort for dig.
 5. Det kan være billigere for dig at bruge pædagogiske vikarer
  • Dette overrasker nogle ledere en smule, men er faktisk sandt. Danmarks statistik har i de seneste år undersøgt de skjulte omkostninger, som der er ved at have en fastansat pædagog. Resultat af undersøgelsen er, at der er et effektivitetstab på 21% hos fastansatte medarbejdere. Dette effektivitetstab består af den tid, som går fra i driften, og som er erstattet med eksempelvis sygefravær, afdelingsmøder, rapportering, afspadsering grundet overarbejde, medarbejdersamtaler og meget andet.

Overført til timer, betyder det at der i ca. 8 timer ud af en 37 timers arbejdsuge hos en fastansat i gennemsnit ikke arbejdes. På månedsbasis bliver dette til 34,4 timer, og på årsplan 376 timer, som arbejdsgiveren betaler for, men ikke får noget arbejde udført.

Hvad koster 376 timer dig årligt, og hvad ville det koste dig, hvis du konverterede denne stilling til en vikar, som kun koster dig de timer der leveres, og er omkostningsfrie når der ikke arbejdes?

Effektivitetstabet, som Danmarks statistik har beregnet, er ud fra et landsgennemsnit. Vi ved ikke hvor stort effektivitetstabet er i din virksomhed, grundet sygefravær og andet.
Det vi kan hjælpe dig med, er at beregne om, og hvor mange timer, og dermed lønkroner du kan spare ved at bruge en vikar sammen med dit team. Dit budget kan holde længere når bruger det optimalt. Lad os hjælpe dig med at få det meste ud af dine muligheder.

  Pædagog vikar som kollega

  Når en ny medarbejder eller kollega skal indgå i teamet eller på arbejdspladsen, er det vigtigt at både medarbejderen, kollegaerne og lederen har gjort sig tanker om hvordan dette lykkedes bedst muligt. Det gælder selvfølgelig også når der er tale om en pædagog vikar. Da mange af vores pædagogiske vikarer kommer i de samme institutioner, bosteder, skoler, dagtilbud, sfo´er osv. har vi mange års erfaring med at hjælpe og rådgive til en optimal opstart af den nye medarbejder eller pædagogiske vikar. Derfor hjælper vi gerne med gode råd om onboarding af din nye medarbejder. Denne rådgivning og forberedelse er altid en del af vores service. Endda hvis du som leder ikke booker vikar igennem os, da vi mener at vi har noget værdifuldt at tilbyde på din arbejdsplads. Vi håber selvfølgelig at vi må levere pædagogiske vikarer også, men stiller det ikke som et krav for vores gratis rådgivning.

  Hvis du vælger at benytte en pædagogisk vikar, eller enhver anden vikar for den sags skyld, er der ikke andet du skal være opmærksom på, end hvis det var en fast medarbejder. Det er fortsat en dygtig og kompetent person der træder ind ad døren, som har gå-på modet, viljen og kompetencerne til at løfte de opgaver der skal løses.

  Faktisk giver det dig som leder en række fordele at benytte en pædagog vikar, som du kan læse herunder.

  Bestil pædagog vikar

  Når du booker en pædagogisk vikar hos os, tager vi altid en uddybende samtale om hvilke behov I har. Vi afdækker altid hvilke kompetencer der bedst vil kunne hjælpe til det bedste resultat. Det er meget vigtigt for os som vikarbureau, med ekspertise indenfor det pædagogiske, at sende de pædagoger ud, som bedst kan løse opgaven.

  Det kan vi kun, fordi vi gør en dyd ud af at kende vores vikarer og kunder. Kunderne oplever, at vi er i tæt dialog med både vores kunder og pædagogvikarer. Derfor har vi også et systematiseret feedbacksystem, som sikrer at du som vores kunde, vi som vikarbureau, og vores pædagogiske vikar har de nødvendige informationer for at levere en fremragende service.

  Få en pædagog vikar med speciale i autisme

  Som pædagogisk vikarbureau har vi en gruppe højt kvalificerede pædagoger, der fungerer som specialister inden for arbejdet med unge og voksne med diagnosticeret autisme (ASF).

  Vores pædagoger modtager løbende info om udviklingen og viden inden for autismeområdet, både kliniske fakta og forskning.

  Du kan se mere om vores pædagog gruppe her, og blandt andet se nogle af de faglige specialer vi har løst opgaver inden for.

  Pædagogisk assistent vikar

  Du har også mulighed for at bestille en pædagogisk assistent som vikar. Mulighederne er mange, og generelt kan en pædagogisk assistent løse mange af de opgaver, som en pædagog vikar løser. Blandt andet kan en pædagogisk assistent vikar bruges til at aflaste pædagog-teamet, og løse mange opgaver med børn, unge, voksne, ældre, handicappede osv.
  Pædagogiske assistent vikarer benyttes ofte i institutioner, bosteder, dagtilbud, skoler, sfo, fritidsklubber og andet.

  Uddannelsen som pædagogisk assistent har gennemført, giver en grundlæggende viden om, hvordan man drager omsorg for børn, unge og voksne, og tager lidt over 3 år.

  Igennem uddannelsen som pædagogisk assistent, får vikaren også indblik i betydningen af kost og motion for det fysiske og psykiske velvære. Ligesom vikaren lærer at arbejde med konflikthåndtering. Sammen med børn og unge, går en vigtig del af arbejdet, for en pædagogisk assistent, ud på at lege, spille og lave andre ting, der udvikler både børn og unge. Vikaren har også erfaring med at tage sig af voksne med særlige behov, som for eksempel handicappede.

  Med den pædagogiske assistentuddannelse kan hun/han arbejde i børnehaver, på skoler og i fritidsklubber, eller i botilbud for voksne handicappede.

  Pædagogmedhjælper vikar

  Mangler du en pædagogmedhjælper, så kan vi også hjælpe dig. Vi dækker hele det pædagogiske felt som vikarbureau, og mange eksempelvis institutioner benytter pædagogmedhjælpere som vikarer. Kært barn, har som bekendt, mange navne, og derfor oplever vi, at pædagogmedhjælpere også mange steder kaldes støtteperson, medhjælper, ufaglært og andet, som altsammen dækker over vores pædagogmedhjælper vikarer.

  Mange af vores pædagogmedhjælpere har flere års erfaring fra dagtilbud, autismecentre, centre for senhjerneskader, institutioner, børnehaver, skoler og meget mere. Derfor er de, i vores kunders øjne, lige så fast en del af hverdagen som pædagogerne er. Særligt vores medarbejderes erfaring, gør dem meget populære hos vores kunder, da vores vikarer kan løfte opgaven fra første dag.

  Det kræver ingen formel uddannelse at være pædagogmedhjælper, og derfor er vores rekrutteringsproces helt afgørende for at finde de rette vikarer/medarbejdere. Vi har mange års erfaring med at rekruttere indenfor det pædagogiske felt. Dette rummer både rekrutteringer til pædagog, socialpædagog, specialpædagog, fritidspædagog, støttepædagog, kunstpædagog, pædagogisk assistent og pædagogmedhjælper. Lige netop derfor ved vi hvad du, som vores kunde har behov for, når du søger eksempelvis en pædagogmedhjælper vikar.

  Pædagogisk rekruttering

  Vi kan selvfølgelig også hjælpe dig med at rekruttere en pædagogisk medarbejder, hvis du ønsker eksempelvis en traditionel rekruttering eller et “Try and Hire”-forløb, som sikrer dig som arbejdsgiver bedst muligt. Vi garanterer selvfølgelig også vores rekruttering, hvilket betyder at du gratis får en ny rekruttering hvis ikke du er tilfreds. Kontakt os for at høre mere om vores forskellige muligheder, for at rekruttere en pædagogisk medarbejder. Vi tilbyder en økonomisk meget attraktiv løsning, som for mange institutioner faktisk er billigere end de muligheder de har via de faste kanaler.

  Pædagogisk rådgivning

  Har du behov for gratis sparring, rådgivning eller blot behov for input, i forhold til at benytte vikarer indenfor pædagogikken, så kontakt os og hør hvordan vi kan hjælpe dig. Det koster dig ikke noget, og vi bidrager med mange års erfaring, og har mødt de fleste udfordringer før. Det betyder også, at vi har nogle løsningsforslag, som du muligvis ikke selv har tænkt før. Vi ved at der naturligvis sidder rigtige mennesker i den anden ende, og har derfor både fokus på at have det faglige i orden, og samtidigt finde en løsning som også er økonomisk rimelig, for både dig som kunde, vores pædagogiske vikarer, og os som pædagogisk vikarbureau.

   Cases – Social og sundhed

   Læs mere her om hvilke opgaver, herunder også akutte vikarer vi har sendt ud. Alle cases er virkelighedens eksempler, dog er alle navne og billeder (stockphotos) i vores cases er anonymiserede, af hensyn til borgerne. Med mere end 30 års erfaring med at levere vikarer, herunder naturligvis også akut, har vi mødt og løst rigtig mange udfordringer. Kontakt os for at høre hvordan vi løser din.

   Plejehjem
   Case: Beate 81, med svær demens på plejehjem.

   Borger var i sig selv ikke et problem, men borgers eneste pårørende (nært familiemedlem) agerede fjendtligt og kom og gik på plejehjemmet i en grad, som sled så meget på afdelingspersonalet, at der skulle noget drastisk til. Vi blev spurgt om vi kunne støtte op om personalet og skærme dette, så der kunne falde ro over afdelingen. Personalet var nedslidt af den uendeligt persistente kritik, bebrejdelser, anklager og overvågning(kamera). Der havde på et tidspunkt været besøgsrestriktioner, som jo desværre gik lige så meget ud over borgeren som det pågældende familiemedlem, der så var blokeret for besøg.

   Vi var oprindeligt bestilt til 14 dage, men blev på afdelingen i 2½ måned og dækkede borgeren i den udstrækning, som afdelingen fandt var nødvendigt, med kun ganske få af vores medarbejdere.

   Børneinstitution / Kommunal skole
   Case: Rune, 5 år udadreagerende i alm. børneinstitution.

   Drengen var så stærkt udadreagerende at trivslen for såvel børn, som personale på institutionen, var truet i en sådan grad at der måtte gøres noget. Samarbejdet med drengens forældre var ”non-existent”. Der var kvalificerede gisninger om årsagssammenhænge, men intet konkret og der var endnu ikke bevilget, endsige ansøgt om observation fra børnepsyk.

   Opgaven skulle bemandes med socialpædagoger og så få som muligt i en 50 timers arbejdsuge, henover en ferieperiode på i alt 2 måneder – hvilket var en logistisk udfordring som vores vikar service håndterede. Opgaven blev løst, drengen blev overført til anden pasningsordning efter de 2 måneder.

   Kommune / Bosted
   Case: Martin, 25 år med senhjerneskade.

   Borger var svært udadreagerende, lettere urenlig, og havde en psykiatrisk overbygning (schizoid personlighed). Ved opgavens start var han opgivet af en hel region inklusive flere private bosteder. Vi blev kørt i stilling for at bevæge borger mod frivilligt ophold på et ikke nærmere bestemt bosted. Det var vigtigt for borgers rehabilitering, at han i højere grad blev uafhængig af forældrene, som han delte bolig med.

   Vores støtteteam der var sammensat af pædagoger og ufaglærte, men erfarne støttepersoner, formåede at få såvel forældre som borger til at indse at et bosted var fremtidsløsningen og efter 5 måneder flyttede borger på et stærkt specialiseret bosted.

   Kommune / Bosted
   Case: Henriette, 21 år Autist (Asperger+ PDA) + ikke færdigudredt psykiatrisk diagnose (borderline), i egen bolig.

   Borger var jævnligt udadreagerende, angstpræget og til tider urenlig. Ved opgavens start var hun opgivet af nogle af Sjællands førende bosteder og kommunen spurgte om vi ville/kunne påtage os en døgndækning i max 14 dage… hvilket vi både kunne og ville. Det blev så til +7 måneder, en periode hvor Henriette får det stadig bedre. Samarbejdet med forældrene blev styrket og frem-skridtene var så betydelige at det lykkedes at få Henriette til at acceptere at flytte på bosted, hvilket ellers havde været utænkeligt de seneste par år… Hun runder nu sit 1. år på samme bosted. Fremgangen var bl.a. skabt af vores ukuelige og optimistiske medarbejdere, og i stærkt samarbejde med en døgnudrykkende supervision af vor tilknyttede psykiatriske sygeplejerske.

   Ønsker du at være pædagog vikar?

   Er du god til at arbejde med mennesker i øjenhøjde?

   Så bliv pædagog vikar hos Norstaff.

   Vi søger engagerede og dygtige pædagogmedhjælpere, pædagoger og socialpædagoger til vikararbejde inden for området mennesker og samfund.

   Mennesker i alle aldersgrupper

   Som pædagog vikar hos Norstaff arbejder du med mennesker i alle aldersgrupper.

   Der kan for eksempel være tale om arbejde med unge og voksne med diagnosticeret autisme, eller personer, som enten har en medfødt eller en pådraget hjerneskade.

   Arbejdstiden er varierende.

   Der kan være tale om døgnvagter, koloniophold og ofte arbejdsopgaver, der ligger uden for normal arbejdstid mellem 8-16.

   Vi samarbejder med konsulentfirmaet udilivet.com omkring at skabe nogle specialpædagogiske videreuddannelser til vores pædagog vikarer.​

   Pædagog vikar

   Hvad skal du som pædagog vikar være opmærksom på, når du vælger et pædagogisk vikarbureau?

   Hvilket vikarbureau du vælger at blive aktiv i er ikke ligegyldigt. Et vikarbureau er ikke bare et vikarbureau, og når du som pædagog vikar skal vælge det rigtige pædagogiske vikarbureau, er der nogle ting du bør være opmærksom på.

   • Aflønnes der efter overenskomst?
    • Der kan være stor forskel fra job til job, men et seriøst pædagogisk vikarbureau, vil til enhver tid aflønne sine pædagogiske vikarer efter overenskomst. Du kan også være heldig at blive vikar hos Norstaff, som lønner højere end overenskomsten.
   • Er der styr på timeregistreringen?
    • Hvis ikke der er styr på timeregistreringen, risikerer du, og faktisk også det pædagogiske vikarbureau, at snyde sig selv for løn. Det er ingen tjent med. Hos Norstaff har du som pædagogisk vikar altid adgang til vores vikarweb. Dér har du det fulde overblik over alle dine timer, lønsatser, løn, lønsedler, gennemførte vikarvagter, fremtidige vikarvagter og meget andet. Derfor sikrer vi altid vores vikarer bedst muligt.
   • Er der en god kommunikation?
    • Nogle pædagogiske vikarbureauer har kun et minimum, eller ingen kontakt med deres vikarer. Hos Norstaff ved vi, at vores vikarer er vores vigtigste ressource. Derfor prioriterer vi også, at have en tæt og løbende dialog med både vores pædagogiske vikarer og vores kunder. Det er efter vores erfaring den bedste måde at sikre, at vi hele tiden har en god dialog, og en positiv oplevelse hos alle parter.
   • Dækker vikarbureauet i dit område?
    • Det kan være afgørende for nogle pædagogiske vikarer, at deres vikarjob er tæt på deres bopæl. Norstaffs kunder og vikarer dækker hele Sjælland, Lolland-Falster og Fyn. Derfor tilbyder vi gode jobmuligheder, og fremragende lokal vikar-hjælp til vores kunder.
   • Er vikarbureauet medlem af en arbejdsgiverorganisation?
    • For at sikre dig bedst muligt, kan du undersøge om det pædagogiske vikarbureau er medlem, eller certificeret af en arbejdsgiverorganisation. Dette kan være en kraftig indikator for, at der er ordnede arbejdsforhold, og en professionel organisation. Norstaff er certificeret og medlem hos Dansk Erhverv.

   Vi håber at vores guide til hvad du bør være opmærksom på, når du vælger at registrere dig i et pædagogisk vikarbureau, har hjulpet dig. Hvis du synes at det kunne være noget for dig, at komme i betragtning til at komme ind i vores pædagogiske team af dygtige vikarer, kan du registrere dig på nedenstående link.

   Når vi har modtaget din ansøgning, og dit CV, vil vi tage kontakt til dig, med henblik på en afdækning af om vi er det rette match for hinanden.

   Send din ansøgning HER